ACASA PRODUSE PRODUSE NOI INGREDIENTE SI BENEFICII STIRI INTREBARI FRECVENTE
GALERIE PREPARARE DESPRE COFEINA PARTENERI CONTACT COMANDA

 

Ingredientele folosite la fabricarea cafelei FITNESS, precum si proprietatile lor curative.


Glocomannan

Folosim: rizomi

Desi planta se numeste konjac, fibra extrasa din radacini este denumita mai frecvent glucomanan. Si in ultimii ani, a provocat destula agitatie in lumea suplimentelor pentru slabit. Este fantastic pentru suprimarea poftei de mancare si promovarea senzatiilor de satietate. Cand se ingereaza glucomanan cu apa inainte de a manca, acesta se extinde in stomac si ofera senzatia de plin. Aceasta inseamna ca senzorii de plinatate ai stomacului sunt declansati mai repede atunci cand mancati, iar cantitatea totala de calorii pe care le consumati in fiecare masa este predispusa la scadere.

FITNESS-KONJAK-COFFEE

Portocale dulci si amare(Citrus Aurantium Amara, Citrus Dulcis)

Folosim: cojile de fructe

Folosim coji de portocale, atât amare cât şi dulci pentru o aromă incomaparabilă. Portocala amară, luată în cantităţile de siguranţă cuprinse în Fitness Coffee, poate ajuta, de asemenea, la creşterea metabolismulului şi facilitează pierderea în greutate ( multe studii stiintifice au descoperit ca Portocala amară poate îmbunătăţi termogeneza în corpul uman).

Gimbir (Gingiber Officinalis)

Folosim: rizomi

Ghimbirul a fost folosit în timpul secolelor pentru o varietate de beneficii. Acesta este un antioxidant puternic şi se stimulează producerea de energie şi îmbunătăţirea digestiei. Stimulent, este benefic ,în dispepsie şi gaze la stomac; eficient în gastrite alcoolice; ; poate scădea colesterolul şi să trateze greaţa şi răul de mişcare.

Scortisoara(Cinnamomum Zeylanicum)

Folosim: coaja interioară de trunchiuri şi ramuri.

Ajutor digestiv, poate fi de ajutor în tratarea diabetului zaharat, capabilităţile antibacteriene, tratarea tulburărilor de stomac, diaree şi poate scuti de gaze şi balonare. Studii recente au descoperit ca scortisoara pot fi utilă pentru cei care suferă de diabet zaharat de tip II, diminuând nivelului de glucoză din sânge, precum şi trigliceridelor şi colesterolului, toţi factorii de importanţă pentru persoanele care suferă de diabet.

Lemn Dulce (Glycorrhiza Glabra)

Folosim: rădăcini.

Noi folosim ridichi de prima calitate provenind din Italia şi bogate in arome. Aceasta planta a fost mult timp evaluată ca o plantă liniştitoare şi un bun expectorant şi continuă să fie utilizată de către personalul medical de astăzi pentru a calma afectiuni respiratorii (cum ar fi alergiile, bronşită, gâtul inflamat , şi tuberculoza), afecţiuni ale stomacului (inclusiv arsuri la stomac), tulburări inflamatorii, boli de piele, stres, şi probleme cu ficatul.

Cardamon (Elettaria Cardamomum)

Folosim: -seminţe albe si verzo zdrobite si prăjite slab.

El este adesea numit "al treilea cel mai scump" condiment din lume (după şofran şi vanilie), şi de preţul ridicat reflectă înalta reputaţie a acestui condiment plăcut parfumat. Cardamom are , gust unic,puternic cu un parfum intens . Acesta este un ingredient comun în bucătăria indiană şi în cafeaua arabă.

Yerba Mate (Ilex Paraguaiensis)

Noi folosim: praf de frunze

Proprietăţile acestei plante sunt larg cunoscute peste tot în lume. În-studiile in-vivo si in vitro aceasta planta este prezentată ca fiind utilă in lupta cu cancerul.. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois (2005) au găsit yerba mate a fi "bogată în conţinut fenolic" şi "inhibă proliferarea celulelor cancerului oral".

Rodiola Rosea (Rhodiola Rosea)

Noi folosim: extract de radacini.

Rădăcinile Rhodiola rosea au fost folosite de zeci de ani în medicina tradiţională din Rusia, Suedia, Norvegia, Franţa, Germania şi Islanda. Din 1961, mai mult de 180 de studii au fost publicate şi concluziile cu privire la sportivi sunt: îmbunătăţeşte atât rezistenţa fizică şi psihică, creşte timpul de recuperare a energiei cardiovasculare. În plus Rhodiola este un tonic general, sporeste energia şi diminueaza stresul şi pentru tratament în condiţii specifice, cum ar fi depresia, anxietatea, sau simptomele nedorite ale menopauzei.

Ceai verde Thea Sinensis

Noi folosim: frunze

Utilizat în întrega lume cu numeroase studii ştiinţifice disponibile, ceaiul verde poate scădea colesterolul, protejează împotriva cancerului şi promovează pierderea in greutate. Stimulant, astringent. Acesta exercită o influenţă decisivă asupra sistemului nervos, în general, ilustrat de un sentiment de confort. Antioxidanţii din ceai pot păzi, de asemenea, împotriva bolilor de inima, prin relaxarea vaselor de sânge, inhibând formarea de cheaguri de sânge care declanşează atacuri de inima si accident vascular cerebral. Ceaiul verde conţine, de asemenea, fluoruri care consolidează dinti; flavonoide pot intări oasele , de asemenea, reducerea riscului de osteoporoză şi a cariilor dentare.

Curcuma Curcuma Longa

Noi folosim: rizomi uscaţi.

Turmeric a fost folosit mai mult de trei mii de ani de vindecatori din India pentru a trata obezitatea. Cercetăreile moderne au arătat că Curcuma are un efect benefic asupra ficatului, stimularea fluxului de bilă, care este responsabilă pentru defalcarea de grăsimi alimentare. Studiile arată o acţiune foarte importantă a plantei curcuma cu privire la bolile degenerative, care încă nu au un tratament specific în medicină, cum ar fi Alzheimer.

Menta si menta dulce (Mentha Piperita - Mentha Viridis)

Noi folosim: frunzele

Menta ajută împotriva durerilor de stomac, inhibă creşterea anumitor bacterii. Beneficiile de sănătate sunt atribuite conţinutului ridicat de mangan, precum şi diverselor elemente nutritive, cum ar fi fier, calciu, acid folic, potasiu, triptofan, magneziu, omega-3 acizi graşi, riboflavină şi cupru. 
Menta folosita de noi are o aroma intensa cuplată cu un gust racoritor. Prin relaxarea muşchilor sistemului digestiv, ceaiul de mentă sălbatică îmbunătăţeşte indigestie şi durerile de stomac.

Anason Verde (Pimpinella Anisum)

Noi folosim: seminţe şi fructe zdrobite

Anasonul verde s-a dovedit a avea proprietăţi antimicrobiene puternice. Studiile chimice arată că o mare parte a acestor proprietăţi antimicrobiene se datorează anetolului care este eficient împotriva bacteriilor şi tulpinilor fungice. Alte proprietăţi cunoscute sunt: tonic ,diuretic, sedativ, antispamodic.

Anason Stea Chinezesc (Illicium Verum)

Noi folosim: fructe uscate

Anasonul Stea este diuretic, curativ în bolile aparatului digestiv, utilizat pe scară largă în infuziile de ceai pentru colici şi de reumatism, seminţele sunt mestecate după mese, pentru a ajuta digestia. Anasonul în stea este cultivat în patru provincii din China şi recoltat între martie şi mai.

Cuisoare (Eugenia Caryophillata)

Noi folosim: flori uscate

Cuişoarele sunt utilizate în formula de cafea fitness pentru a îmbunătăţi gustul şi aroma, dar şi pentru că sunt carminitive şi ajută la creşterea acidului cloric în stomac îmbunătăţind peristaltismul şi digestia.

Verbina (Lippia Citriodora)

Noi folosim: frunze uscate.

Profilul fenolic al speciilor citriodora vervain Lippia. Sunt bine cunoscute în comunitatea ştiinţifică. Infuzia de vervain are o activitate puternic antioxidantă .

 

Damiana (Turnera Aphrodisiaca), frunze:

Literatura de specialitate pe plante dateaza de peste 100 de ani atunci când rapoartele descriau efectele sale afrodisiace. Utilizarea sa primara în secolul trecut a fost ca un afrodisiac. Acesta a fost folosit în Statele Unite înca din 1974 ca un afrodisiac pentru a îmbunatati capacitatea sexuala si ca tonic pentru consolidarea sistemul nervos si cel hormonal. Aceasta are proprietati anti-depresive, deci este excelenta pentru tratarea anxietatii si / sau depresiei, care are un factor predominant sexual. Damiana apare pe lista US Food and Drug Administration's (FDA) GRAS (în general recunoscut ca fiind sigur). Utilizata pentru a trata impotenta, are o actiune pe baza de testosteron si lucreaza prin consolidarea sistemului de sex masculin. Este un tonic de prostata si un anti-depresiv si nutritiv pentru organele sexuale lente. Damiana este puternic sustinut ca un rejuvenator sexual , daca problema este urmare a unui abuz sau a vârstei.. Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de stiinte biomedicale, sectiunea de Farmacologie, Universitatea din Modena si Reggio Emilia, rezultatele par sa sprijine reputatia populara a acesteia ca stimulent sexual.

Paducel (Crataegus Oxyacantha, italiană Biancospino), frunze si flori:

Proprietăţile curative ale paducelului sunt renumite, ceaiul din frunze, flori sau fructe de padure, este o consolidare pentru inima, este un factor de echilibrare a tensiunii arteriale , precum şi a inimii, deoarece acesta este capabil să o ridice atunci când presiunea este scăzută şi să o scada atunci când este prea mare.
Această calitate de echilibrare este de asemenea prezenta în tratamentul de stări de spirit, de apatie şi oboseală generală, precum şi in tratamentul hiperactivitatii. Acesta are o calitate bună pentru a vindeca crampe, este în principal un tonic pentru inima si circulatie.

Guarana (Paullinia Cupana) seminţe:

Este probabil una dintre cele mai cunoscute plante amazoniene, dar, de asemenea, una dintre cele mai greşit înţelese. Se spune ca Guarana trateaza diareea, oboseala , reduce foamea , şi ajuta artrita. Aceasta ajută la pierderea in greutate, ameliorarea durerilor de cap , reduce foamea, creste performantele atletice, creşte vitalitatea si rezistenta. Este folosit ca stimulent similar cu cafeaua sau ceaiul, un afrodisiac si un tonic pentru foame sau sete . Milioane de oameni cred că, de asemenea, ajută la lupta impotriva imbatranirii premature si detoxifica sângele. Componentele active din Guarana sunt guaranina şi alcaloizi de teobromină şi teofilină.

Real Ginseng coreean (Panax Ginseng), radacina:

Este probabil una dintre cele mai renumite plante din intreaga lume. Este o sursă puternică de energie pentru organism, care aduce o puternica energie sexuala. Rejuvenator, stimulent sexual, şi demonstrat ştiinţific fortifiant pentru organism, Ginseng a fost luat de milioane de bărbaţi şi femei de-a lungul secolelor. Un puternic adaptogen, Ginseng creste, de asemenea, rezistenta la probleme legate de sănătate în timp ce serveste la capacitatea organismului de a rezista la stresul vieţii cotidiene.

Iarba de Bermuda:

Aceasta iarba îmbunatateste digestia. Vindeca afectiuni stomacului. Aceasta reduce aciditatea.Ajuta la eliminarea toxinelor din organism.Pastreaza corpul energic. Te trezesti împrospstat cu un sentiment de entuziasm. Medicament bun pentru insomnie.Ajuta la oprirea sângerarii din gingii. Fortifica dintii. Elimina mirosul urat din gura.Buna pentru pacientii cu diabet zaharat.Bun tonic al pielii. Bun medicament de eruptii cutanate, mâncarime.

Ienupar:

Indicatiile terapeutice ale ienuparului sunt foarte multe, ceea ce nu e surprinzator, deoarece utilizarea sa este gasita chiar si in Egiptul Antic. Fructele sunt mai ales folosite in ingrijirea artritei, a gutei si a tuturor bolilor reumatice.De altfel, o cura de ienupar este foarte buna toamna si are aceleasi efecte ca o cura de papadie primavara. Se pare ca pe termen lung, aceasta dubla cura, de ienupar si papadie, are ca efect cresterea mobilitatii membrelor sau a partilor suferinde. Ienuparul este de altfel si un bun tonic pentru copiii fragili, care au probleme cu gatul si racelile, si este un expectorant delicat. Din fructe se face de obicei un sirop care este administrat dimineata si seara. Foarte bun pentru stomac, usureaza digestia, mai ales in cazul meselor grase, varza si fasole.Este foarte bun in combaterea diabetului si unele studii recente realizate in Franta par a confirma acest lucru, deoarece scade nivelul glucozei in fluxul sanguin. O actiune vasorelaxanta a fost observata in urma administrarii unuia dintre compusii uleiului esential al ienuparului.

Mesteacanul:

Este utilizat cu succes in hipercolesterolemie, unul din efectele sale principale fiind acela de a actiona atat la nivel hepatic cat si biliar si intestinal, avand ca urmare scaderea colesterolemiei crescute si readucerea la normal a concetratiei de colesterol in sange; Actioneaza la nivel intestinal avand efect detoxifiant pe flora locala (dar si general) fiind util in combaterea constipatiei. Accelereaza secretiile gastrice si amelioreaza digestia;Este un puternic diuretic, reducand edemele si detoxifiind organismul Pentru ca reduce colesterolemia si este diuretic mesteacanul are si efecte antihipertensive, scazand usor tensiunea arteriala; Este un bun calculolitic, dizolvand calculii mici biliari si prevenind sau ameliorand litiaza biliara;Bun antiinflamator, inclusiv articular; Accelereaza detoxifierea organismului prin intensificarea transpiratiei, mai ales in caz de efort fizic; Diabet, scazand usor glicemia;Reumatism;Guta;Afectiuni respiratorii: raceala, guturai, bronsita; Boli hepatice si ascita;Tonic capilar, accelerand cresterea parului.

Papadia:

Este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decit morcovii, de asemenea vitaminele B, C si D.Papadia are numeroase utilizari. Este un diuretic natural si unii oameni considera ca radacina acestei plante, cind este corect procesata, este cel mai bun laxativ. Specialistii o folosesc cu succes in tratarea diverselor boli ale ficatului. Radacinile plantei sint deseori prajite si se folosesc in prepararea unei bauturi similare cafelei sau ceaiului. Este, de asemenea, adaugata cafelei obisnuite pentru a-i imbunatati acesteia parfumul.

Chimen:

Beneficii - Estompeaza durerile de burta. - Trateaza eczemele. - Uleiul esential din seminte de chimen activeaza glandele salivare. - Semintele de chimen actioneaza ca un laxativ natural. - Semintele de chimen au un efect linistitor. 
- Chimenul amelioreaza greturile. - Chimenul creste metabolismul. 
- Reechilibreaza flora intestinala. - Creste apetitul.
- Favorizeaza circulatia  cerebrala. - Intareste imunitatea. chimen . Proprietati terapeutice:
- Combate inflamatiile intestinale. - Calmeaza durerile de stomac. 
- Fluidifica secretiile bronsice. - Are efecte benefice asupra bolilor de inima. 
- Trateaza sanii umflati si inflamati.

Orz

Principala calitate a orzului este că ajută la detoxifierea organismului, datorită conţinutului ridicat de clorofilă, substanţă care stimulează
"curăţarea" de toxine a sângelui şi a organelor interne Pe lângă efectul detoxifiant, orzul are şi proprietăţi de vitalizare a organismului,
datorită conţinutului bogat în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, F, K, PP) şi în minerale (bor, calciu, fier, iod, magneziu, fosfor, potasiu,
seleniu, sodiu, zinc). Specialiştii spun că extractul de orz verde ne poate ajuta să combatem carenţele specifice stilului de viaţă modern:
alimentaţie săracă în minerale şi în vitamine şi lipsită de enzime, precum şi activitate fizică redusă.

Ceai Roibos

Planta rooibos este des folosita in Africa pentru prepararea ceaiului care poate fi baut cu lapte si zahar. Mai este numit si ceaiul rosu. Este foarte bun impotriva colicilor abdominali,
insomniei, alergiilor alimentare, crampelor stomacale si eczemelor. Si nici nu trebuie indulcit suplimentarpentru ca are un gust natural placut. Puteti trata cu el febra mare.
Ceaiul calmeaza si induce un somn linistit atat copiilor, cat si mamelor. Este perfect contra durerilor de cap sau starilor de nervozitate. Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are
proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne imbatranirea prematura, are putin tanin, este bogat in minerale si este anticancerigen.
Mineralele continute sunt cupru, fier si potasiu, calciu, fluor, zinc, mangan si magneziu. Cercetatorii japonezi au numit acest produs, ceaiul vietii lungi.

Macese

Macesele sunt printre cele mai bogate fructe in vitamina C, stimuland formarea globulelor rosii si albe din sange. Datorita continutului mare de provitamina A, complexul B-urilor si a taninurilor, macesele lupta cu
infectiile si asteniile, scurtand durata bolilor si ajutand organismul sa se refaca dupa ele. Lupta cu radicalii liberi care ne ataca celulele, imbatranindu-ne. Vara, ne ajuta sa eliminam apa retinuta in tesuturi si au efect
laxativ usor. Macesele mai sunt recomandate in caz de tulburari de coagulare a sangelui, inflamatii ale gingiilor sau in caz de dureri dentare.

Feniculul

Este o specie de planta perena comestibila din familia Apiaceae, al carei areal natural cuprinde regiunea mediteraneana si sud-vestul Asiei. Feniculul contine o
combinatie unica de fitonutrieti, printre care flavonoizi cu proprietati antioxidante. Si uleiurile volatile din fenicul au aceleasi proprietati antioxidante. Vitamina C este un
puternic agent imunizator, în vreme ce fibrele, acidul folic si potasiul asigura protectie cardiovasculara si sanatatea colonului.Tot în scopuri medicinale se consuma ai
ceaiul de fenicul, în special pentru combaterea afectiunilor de stomac, dar si pentru bronsite, astm sau pentru actiuni diuretice si dezinfectante.

Cicoare

Este indicata si pentru cei care vor sa aiba un nivel mai scazut al colesterolului, stimuland si sistemul imunitar si potolind bolile intestinale,
datorita faptului ca alunga bacteriile periculoase. Aceasta planta salbatica este cunoscuta si pentru puterea de a creste apetitul, stimuland
secretia bilei si a urinei. Radacina de cicoare este folosita pentru ameliorarea gutei, a infectiilor pielii, a febrei, anuland greata si problemele
ficatului.Are si efect detoxifiant, tonic si decongestionant al organelor interne.